måndag 24 september 2012

Gellack från Depend


God måndag!

Unisont med att jag igår redigerade bilderna på då jag applicerar Orly SmartGels på mig själv, upptäckte jag att även Depend hakar på trenden med s k "Gellack" ( eller "soak off" som dom tydligen också kallas? ) - En nageltrend som jag antar att ni sett ganska mycket av den senaste tiden (?). =)

Bild från Depends hemsida.


Skillnaden jämfört med Orlys är främst priset. Ett startpaket ifrån Depend kostar ca 469 kronor jämfört med Orlys pris på 795, trots att storlekarna är i det stora hela ungefär lika. ( 5.3 ml per flaska bas/topp-lack hos Orly, 5 ml hos Depend ). 
Rengöringen är dock mindre ( 35 vs 50 ml ) och man får ej heller med någon remover i Depends startkit. Däremot får man dock med en LED-lampa MED timer i Depends startkit - något som man måste köpa separat till Orlys. Lampan till Orly har inte heller någon timer, något jag faktiskt saknade. ( Menar.. Betalar man 249 kronor så kan man väl få med en timer? )

Även lacken är mycket billigare ifrån Depend och kostar 79 kronor för 5 ml och kommer i 24 nyanser:
( Orly 5.3 ml för 179 sek, 12 nyanser )

En annan skillnad som jag noterade är att man med Depends system inte ska behöva rugga upp nagelytan innan applicering - Dvs man behöver inte fila på den och därmed skada/försvaga själva nageln. Detta låter, i mina öron, riktigt bra - Men frågan är om det sitter lika bra då?
Även borttagningsmedlet skiljer sig då det ifrån Orly är flytade, medan det ifrån Depend är i gele-form. Proceduren skiljer sig därför lite åt - men jag vet inte vilken som är bäst. ( Det känns dock spontant smidigare att pensla på en gele som löser upp lacken placerat i ett foliepaket, framför att sitta med fingrarna i klumpiga plastfickor - alternativt ett "acetonbad"  ).
Annars är det i stort sett samma procedur och ett löfte om hållbarhet i 2-3 veckor.


Så. Ja. Jag blir i alla fall nyfiken ( doh! ) och tycker att det är väldigt trevligt med gellack i den här prisklassen. Det återstår bara att se om man "får vad man betalar för", så att säga..=^^=

4 kommentarer:

 1. Jag blir nyfiken. Just för att priset är så pass bra, att man inte ska rugga upp den egna nageln och skada den. Frågan är bara om det verkligen håller så länge?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag med.. Men det är ju just det som är frågan: Håller det lika länge? =|
   Finns väl bara ett sätt att ta reda på dock, antar jag.. =7

   Radera
 2. Jag har provat Depend men inte Orly. Det sitter länge men går att "skala av" efter ca en vecka, men bara om man är klåfingrig. Nåt jag undrar över är dock om man kan använda nåt av Orlys nyanser fast Depends bas och top och lampa...? Depend har nämligen inte vinrött lack eller nåt snyggt grå/beige. men frågan är hur länge lacken från Orly ska vara under ledlampan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! =)
   Jag har själv funderat över detta, men antar att det borde gå (?). Ska ju vara i stort sett samma sak, bara ifrån två olika märken. Tråkigt att höra att det går att skala av så fort, dock. =/ Mitt från Orly brukar hålla sig i iaf två veckor ( om jag inte har slarvat eller varit mycket i vatten och liknande - för då släpper det efter en vecka, på liknande sätt som du beskriver ).

   Orly-lacken ska vara 30 sekunder i LED-lampan. =)

   Radera