måndag 13 oktober 2014

Varför jag så sällan bloggar nu för tiden - långt och lite personligt


Hej och god kväll!

Jag vill börja med att tacka er. Alla ni som fortfarande kikar in här med jämna svängrum trots att jag de senaste månaderna (nästan hela detta året?) varit en ofrekvent bloggerska.
Tack! =)

 Så. Varför skriver jag då så sällan? Varför ser ni mest naglar nu för tiden? Vart har sminket tagit vägen? Recensionerna?


-- Det som följer här nedan är lite utbroderat, lite gnälligt, väldigt ärligt och väldigt långt. Vill du ha den korta versionen: Scrolla till botten. --


 Jag har skrivit det lite kort tidigare vid ett par gånger, men jag tänkte nu utveckla det en aning.
Den största faktorn till att jag lägger ner så lite tid på bloggen nu för tiden är just tid. Bristen utav den, för att vara mer specifik.

 Som ni (kanske) vet så startade jag för ett par månader sedan mitt företag - Deas skönhet. Detta efter att jag gått en utbildning som resulterat i att jag nu är diplomerad nagelterapeut.
Detta drog igång i slutet på februari, ungefär samtidigt som jag dessutom började studera Företagsekonomi på distans och heltid. Jag pluggade alltså heltid samtidigt som jag övade och pluggade naglar och förberedde inför lanseringen/starten utav mitt företag.

 Ni förstår nog mer än väl att det här med att hinna blogga inte direkt hade en sådan hög prioritering under tiden.. Framför allt inte när undertecknad fick dåligt samvete över allt hon gjorde utöver just studier (inklusive dammsugning och sådana basala saker.. så smink var helt uteslutet).

 I mitten utav sommaren mådde jag verkligen inte bra och strukturerade om mitt liv lite (mycket?), något som bland annat resulterade i att jag slutade studera (en sysselsättning jag ändå hade lagt mig till för att jag trodde att jag inte skulle jobba så mycket.. vilket jag dock, tack och lov, fick göra). Samtidigt som detta var det en suverän sommar och sminket stod inte högt i kurs (menar.. vem vill sminka sig när det är strålande solsken och 25 grader varmt ute? ^^). =P

 Så. Brist på tid, sjukt mycket stress, tokfin sommar och nagelstudier resulterar alltså i att det blir få inlägg, väldigt lite smink och mestadels naglar (eftersom.. ja.. det är ju det jag tillverkar om dagarna).

 Detta är dock inte den enda anledningen.

En annan stor anledning/orsak/faktor är att jag faktiskt tröttnat rätt mycket på att sminka mig. Jag orkar helt enkelt inte. Orkar inte avvara de där 30-60 minuterna på mornarna till förmån för intressanta och bloggbara sminkningar, eller att lägga energi på att tvätta av mig det på kvällen när jag kommer hem sent (jobbar ofta till 19-20-tiden). Känner inte heller någon ork till att lägga ner de där timmarna det tar att välja ut bilder, redigera och knåpa ihop inläggen på de få lediga stunderna jag har.. =/ (Att blogga tar längre tid än vad de flesta tror..* )
*fotnot längst ner


 Motivationen är dessutom tämligen långt bort. Sminkar jag mig (vi är nu uppe i  7 tillfällen sedan 26'e juni då jag applicerat mer än bas, bryn och mascara på mitt fejs.. Oo ) så blir det brunt och/eller grått - och let's face it: Hur roligt är det att blogga och läsa om? =(
..och jag vill verkligen inte låt sur och bitter nu och fiskande efter kommentarer, men när jag frågat er - mina läsare - vad ni vill se och bett er om förslag, så har jag inte hört ett knyst. Sådant är faktiskt inte alls speciellt motivationshöjande heller. Tyvärr. =|

 Och för att vara riktigt ärlig:
Jag har nu hållit liv i den här bloggen i fem och ett halvt år och just nu känner jag att jag inte kommer någonstans med den. Jag får och har ingen motivation och/eller driv att stressa och kämpa för att publicera något varje dag - eller ens varje vecka.

Från början gjorde jag det inte för att få läsare - jag gjorde det för min skull. För att jag tyckte att det var roligt, för att jag älskade att göra nya sminkningar. Att någon på köpet ville kika på dem var bara sjukt roligt och upplyftande.
Efter ett tag blev motivationen Utveckling. Att se tillbaka på det jag själv hade åstadkommit och se att jag blev bättre. En stor bonus var att läsarantalet ökade och förra året fick jag för mig att registrera mig på sidor som faktiskt höll koll på hur många besökare jag fick.
Sjukt peppande när antalet trillade över 500 unika läsare per dag (!).. men sen då?

 Det tog lite stopp. Jag tappade lusten att sminka mig. Kände att jag inte längre ville lägga de få kronorna jag fick över efter räkningarna på nya produkter - sådant som gör att det är intressant att läsa en blogg. Jag har nämligen inte haft förmånen att få produktprover och pressreleaser hemskickade till mig på påseende eller betalt för att skriva recensioner och dylikt - undantaget ett fåtal saker (som får plats på en hand).
Jag hade ju avancerat ifrån billiga märken som t ex E.l.f. och "krävde" dyrare produkter - något jag helt enkelt inte har råd med.

 Och jag behöver bara gå till mig själv. Jag vill läsa om nyheter, nylanseringar och sådana produkter som jag själv känner att jag inte har råd att köpa "bara för att testa". Jag kan tyvärr inte riktigt ge er det i den utsträckningen som jag skulle vilja. Tyvärr. =|

 Dessa faktorer är alltså anledningen.
Kanske har jag blivit gammal, sur och vrång (?) - men tyvärr så är min fritid numera så dyrbar att jag känner att jag inte kan lägga särskilt mycket tid på något som, tyvärr, inte ger mig något. Cold, hard truth. =/

Kanske är det dock sådant som händer? Kanske skulle motivationen och suget efter att blogga frekvent fallera även om jag fått åka på sminkresor till Riga med andra bloggerskor, fått nylanseringar ifrån Lancôme i min brevlåda och tonvis med mail ifrån söta fans. Faktum är att det hände Bjooti för ett par år sedan [LÄNK] och det är mycket för mig nu som hon skrev då: Bloggandet känns inte längre naturligt - det känns som ett tvång. Framkrystat och stressande.

Med det sagt - om någon nu orkat läsa igenom allt (det skulle nog inte jag gjort, om jag ska vara ärlig.. =P ) så vill jag ändå säga att jag inte har för avsikt att strunta i bloggen helt. Men jag garanterar inga inlägg. Jag kan bara lova att de inte dyker upp varje dag längre. De kanske inte ens dyker upp varje vecka - men jag har ändå lite grejer jag vill dela med mig utav. Bara så ni vet.


--- Här kan ni som scrollat igenom allt börja läsa igen ---

Sammanfattning.
Jag har tyvärr tappat motivationen att blogga. Inte helt, men till stor del.
Jag har helt enkelt inte tid att i mitt liv - som innehåller husägande, nystartad enskild firma, jakt på utveckling som nagelterapeut och krav på att faktiskt hinna slappna av lite då och då - att stressa fram inlägg hit varje dag.. eller ens varje vecka. =/
Jag hittar ingen morot till att tvinga fram inlägg och till att uppdatera här frekvent, då bloggandet tyvärr inte längre kommer naturligt och för att jag vill det. Det har blivit ett slags tvång, en stressfaktor, och jag har ofta tankarna att jag "måste sminka mig för bloggen" - inte för att jag själv vill.

Det här är inte ett "hej då". 
Jag har fortfarande lite inlägg som kommer att publiceras framöver, men jag kan inte lova när de dyker upp - och jag tänker inte heller lova något. (Man ska inte lova något man inte kan hålla!)

 Jag hoppas att ni förstår - liksom jag har full förståelse för om ni istället vänder er till de som fortfarande skänker inspiration och trevlig läsning. (Ni har några tips i länklistan ^^) =)

Är ni dock intresserade utav att se lite naglar då och då så publiceras en del utav mina verk ifrån salongen på min Instagram @deasskonhet .

 Tack för ordet och kram på er! =)* Angående tid: Detta inlägg tog ca 75 minuter att skriva.. =7


=^^=

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar